Presse

Pressemeddelelser

15. august 2016 – Konditori Antoinette rykker alle aktiviteter til Hvidovre
Læs mere om flytningen her

11. marts 2016 – Konditori Antoinette udvider med bager afdeling i Hvidovre
Læs mere her

Pressebilleder
Klik på nedenstående link og få adgang til udvalgte billeder af Konditori Antoinette og Allan Andersen, som frit må anvendes til kommercielle formål.

Faglige udmærkelser

• Vinder af ”the Liquorice taste award 2014” Lakridsfestival, København.

• Bronzemedalje ved DM i sødt, København 2013

• Guldmedalje ved ”Danmarks bedste kage” kategori tørkage, New look, Århus 2012

• Sølvmedalje Årets kage 2010 (Golden days)

• Sølvmedalje & bronze medalje ved ”Danmarks bedste kage” (i hhv. bagt tærte, Stjernedrys samt tørkage, Limeattack), Kbh 2009

• Idemand til vinderen af årets kage 2009 (Syrling, Lene Larsen)

• Sølvmedalje ved ”Danmarks bedste kage” (i kategorien tørkage, Chokotriumf), Vejle 2008

• Mine arbejder har 3 gange optrådt på forsiden af fagtidsskriftet ”Konditor nyt”

• Bronzemedalje ved DM i chokolade 2008

• Vinder af ”Årets Tivolikage”, live-konkurrence på plænen i Tivoli 2006

• Bronzemedalje ved ”Danmarks bedste kage” (i kategorien tærte, Pinacolada), Odense 2003

• ”Månedens medarbejder” to gange på Sheraton Copenhagen Hotel

• Guldmedalje (Årets udstillingsvindue) ved ”Tema 2003” i Bella Center

• Sølvmedalje ved DM. i marcipanfigurer ved ”Tema 2001” i Bella Center

• Sølvmedalje (dessert tallerken) ved ”Caribbean Culinary Federation 1998”.

• Bronzemedalje (6x dessert tallerken) ved ”1997 Salon culinaire” (Dubai).

• To sølvmedaljer (bryllupskage og petitfour) og en bronzemedalje (4x dessert tallerken) ved ”1996 Middle Eastern Food Fair
Salon Culinaire” (Bahrain).

• 3. Præmie ved ”Årets Kage” i 1995 ud af 63 deltagere.

Særlige faglige opgaver:

• Struense & Caroline Mathilde -filmen
– Middelalderkager, ruinerne
– Arrangementer på ridebanen
– Desserter i kobberkøkkenet (efter Prins Henriks recept)
– Gobelinsamlingen
– Kongelig taffel udstilling, Flora Danica

• Har ved flere lejligheder været vært i DR’s koncertsal ved hhv. Goldendays kulturarrangement samt venetiansk maskerade, hvor vi havde vores logo (Antoinette med kage i frisuren) i rokokostil som værtinde, i rokokohaven og i det røde boudoir.

• Har lavet kagebord på Dronning Louises bro som blev spærret for trafik ved lejligheden (kulturarrangement for udlændingestyrelsen)

• Har opsat bryllupskage i elefanthuset i ZOO

Specielle bygningsværker

• Lavede Malmö Kunst hall i 1:10 i kage for en norsk kunstnergruppe, der ikke fandt nogen i hverken Norge eller Sverige der ville påtage sig opgaven. Den store kage kunne ikke være i vores normale produktion hvorfor den blev samlet i halvdelev af ceffen og fragtet til Malmö i en lastbil

• Lavede et stykke af Vestvolden, med højhastighedstog for Bane Danmark, da den nye højhastighedsbane fik lov til at gennembryde volden.

• Byggede hele Christiansborg i peberkage 1:100 til folketingets julekort. Slottet stod udstillet i folketingets foyer frem til jul, og derefter i Konditori Antoinette, 2014. Hele projektet blev udgivet som en lille 30 sekunders video, der nu ligger på folketingets facebookside under 2014

• Samarbejder med Christiansborg omkring flere historiske produktioner

• Leonora Christine – blåtårn, ruinerne

• Lavede Coca Cola flasker á 200 prs. til distribuering i hele DK ved deres 150 års jubilæum for 1600 personer + VIP i sejlskibe i havnen.

• Har via mit job, mødt mange kendte ansigter som Nelson Mandela, George Bush Senior, Prince Charles

• Har afholdt foredragsaftener for bl.a. FOF, omkring vores koncept og vores tilgang til kager, og hvorfor det hele er blevet som det er.

Royale kager

• Lavede specialdesignede cupcakes til dronning Margrethe i forbindelse med hendes broderiudstilling, Rudersdal Museer, Mothsgården, samt til hendes personale på hendes 65 års fødselsdag.

• Lavede en fødselsdagskage i gave Til H.M. Dronning Margrethe til hendes 70 års fødselsdag sammen med Konditorlauget. Hvor vi ligeledes optrådte i Tv2 dækningen fra Tivoli, hvor vi fremstillede endnu en kage. (Hertil malede jeg 5 slotte og Dannebrog i chokolade)

• Lavede topfiguren til Prins Felixs Konfirmation

• Deltog ved fremstillingen af desserten til festmiddagen ved H.H Dronning Margrethes 40 års regentsjubilæum, sammen med konditorlauget.

• 100 året for grundloven, pop up konditori i Tøjhusgade/ Rigsdagsgården med livgarden, Dronningen og mange andre

Modeugen

• Susanne Friis Bjørner, smykkedesigner. Lavede kager der blev benyttet til en fotoudstilling med tema ”Jewels vs Cakes” de 8 meget store lærredsprint blev udstillet i vores foyer, og senere på smykkemessen. Nu udstilles nogen af billederne atter i foyeren

• Zarah Voigt, smykkedesigner, Zarah designede en kage som blev sat i produktion med chokolade afstøbninger af fluer og skarabæer til dekorationen. Der vlev også fremstillet en lille stopmotion optagelse hvor meget store kakerlakker spiste kagen mens der blev taget et billede pr. minut, det hele skulle afspilles baglæns for at illustrere at det var insekterne som byggede kagen. Filmen blev dog aldrig lanceret.

• David Andersen, tøjdesigner. Lavede sort / hvide macarons til hans show i Odd Fellow Palæet

TV/film:

• Dommer i 88 episoder (4 sæsoner) af Kagekampen for kanal 5 (sammen med Marianne Valentine)

• Lavede alle de spiselige elementer / rekvisitter i julekalenderen ”Jesus & Josefine”

• Fremstillede ”Helle Thornings” kontor med møblement i honningkage, med marcipandukker af Piloun Asbæk, Lars Knutzon og sidse Babett Knudsen, til jule special satire programmet ”Normalerweize” (som endte med at marcipan-Sidse fik spist sine bryster!!)

• Lavede 7 låger i Berlinskes tidendes web julekalender med en lille demo på hvordan julebag fremstilles

• Har produceret kager til Musikvideoer/ reklamer for:

– Fallulah – Out of it (Lykkevej)

– Kashmir – Seraphina

– Stikkontakt reklame – Lauritz Knudsen

• Har lavet mange store kager til filmpremierer i Imperial biografen, samt til bodil filmprisen.

Presse:

• Lavet desserter og kager på 5 sider inkl. forsiden af magasinet ”Mad & Venner” -nytårsudgaven!

Portrætter malet i chokolade (eller frugtfarve)

• Malede Ghita Nørby i chokolade til ”Kagens dag” (protektor for børnecancer fonden)

• Malede Disney International’s vicepræsident i chokolade -under sit besøg i Danmark

• Malede Benjamin Koppel i chokolade, og overraskede ham på scenen under en koncert

• Malede Anne Marie Helger i frugtfarve som en overraskelse til hendes 70 års fødselsdag

Har ved utallige lejligheder malet filmplakater til gallapremierer

Bla., Toy story, Løvernes konge 3D, skovens hemmelige rige, Radisserne, Hjem, Pingvinerne fra Madagaskar, Birdman, Turbo, One Chance, Croods, Sådan træner du din drage 2, Happy feet, Peabody, Tangled, Niceville, Min søsters børn.

Og de særlige Alice i eventyrland, I am Malala, Lincoln, og The Grand Budapest Hotel, som nu står udstillet i konditoriet

Udvalg:

• Det fælles faglige udvalg, som er et udvalg under uddannelsesministeriet bestående ligeligt af arbejdsgivere og fagforeninger i udvalget

• Er med til at forme konditoruddannelsen bl.a. ved uddannelsesreformen, for at sikre en bedre uddannelse og fagets overlevelse.

• Er med til at beslutte svendeprøvernes indhold og regler, for at den enkelte konditor skal vise mere kreativitet og faglighed.

• Er med til at sikre enklere regler og gennemsigtighed inden for uddannelse

• Viceoldermand i Københavns Konditorlaugs bestyrelse, som er en arbejdsgiver interesseorganisation med formål at fremme branchens kendskab overfor forbrugeren

• Arbejder med at åbne Lauget for hele landet

• Arbejder med at åbne lauget for fagfolk generelt.

• Medarrangør af den allerstørste fagkonkurrence ”Årets Kage” som har udviklet sig meget kraftigt og blevet lidt at et talerør. Det kan ses på bidrag af sponsorater som er steget fra 15.000 til over 200.000 på få år. Her igennem skaffer vi synlighed og opmærksomhed i pressen

• Arbejder med svendeprøver og uddannelse

• Administrerer laugets ejendom på Gammel Kongevej

• Er blevet tovholder for laugets stemme i Saint Honoré ordenen

BKD, menigt medlem, og repræsenterer BKD som skuemester ved svendeprøver

Håndværkerforningen, menigt medlem

Københavns Bagerlaug, menigt medlem

Udlandet:

Saint Lucia, Caribien.
Var som executive chef konditor, en af de allerførste nøgle-personale, med til at åbne Hotel Jalousie Hilton Resort & Spa i St. Lucia. Her lavede jeg menuer, standarder og trænede personalet i produktion og præsentation. Jeg var direkte ansvarlig for indkøb, planlægning og afvikling af flere yderst ”upperclass” selskaber. Blev bl.a. udvalgt til at stå for dekorationen af lokalet hvor OECS’ ledere holdte topmøde med Nelson Mandela.
I forbindelse med mit arbejde på Hilton blev jeg også udsendt til hhv. Jamaica og Barbados, for at hjælpe med træning af personale og undervisning i Hilton-standarder.

Dubai, Mellemøsten.
Var Chef konditor i Sheraton Hotel & Towers Dubai. Startede som det allerførste med at male 950 glasurskilte til verdens længste kage 2,5 km (Guiness World of Records).’

Har flere gange deltaget i fremstilling af desserter og showpieces til arabiske ørkenbryllupper, det største til 4000 gæster.

Bahrain, Mellemøsten
Ledte afdelingen ”konditori/ dessertkøkken” med 12 medarbejdere på Hotel Sheraton i Bahrain. Her var jeg samtidig direkte ansvarlig for menuplanlægning ved alle royale arrangementer, statsbanketter og palads funktioner.

Jeg blev bl.a. udsendt til Abu Dhabi for at hjælpe med afviklingen af brylluppet for emirens søn.
Har via mit job hos Sheraton, været privat hos Emiren fra Bahrain Isa bin Salman Al Khalifa, hvorfra

Jeg har kørt statsbanketter (26 desserter pr. middag/ frokost), og arrangerede desserter ved broren Hamad bin Isa bin Salman Al Khalifa (premierministeren)’s søns bryllup, og jævnligt til diverse børnefødselsdage. Hotellet caterede generelt for hele Khalifa-dynastiet, hvorfor vi arbejdede på adskillige paladser rundt omkring i Al Manama.

Blev f.eks. inviteret indenfor til menumøde med premierministerens hustru, hvor vi også lige skulle besigtige festlokalet som var ved at blive bygget til 3000 mands bryllup. Med smedejerns gelændre, kæmpe store prismekroner, 15 italienere som netop var fløjet ind for at male blomsterranker på væggene, guldhanerne på toiletterne, det komplette industrikøkken -alt sammen for at holde denne ene fest, hvor alle de deltagende personaler i øvrigt hver fik en 100 g 24 karat guldbarre som tak for hjælpen!

Jeg rejste inden selve arrangementet videre til Dubai, og modtag senere 1 månedsløn i drikkepenge for mit arbejde med menuen

Repræsenterede Danmark ved ”Danish Food Festival” på Sheraton Hotel i Casablanca, Marokko i 1994.

Var med til at åbne Metropol i Illums

Personlig karakteristik:

Jeg har interesse i selve branchen og jeg er derfor medlem af forskellige udvalg
Det er vigtigt for mig at følge med i hvad der rører sig indenfor mit erhverv, og samtidig er jeg også selv produktudviklende og nyskabende. Ligeledes udvikler jeg mig via konkurrencer o.lign – både fagligt og personligt.

Jeg har et humoristisk sind, og det kommer også indimellem til udtryk i selve de produkter som jeg laver. Jeg er meget åben for nye ideer, både på produktionssiden som ledelses siden. Jeg er ikke konfliktsky, men prøver gennem omhyggelig planlægning at forebygge problemer, ligesom jeg via rationel planlægning kan minimere spildtid i produktionen.

Jeg er kreativ på mange områder, og kan derigennem opnå nogle voluminøse resultater, når jeg laver hele scenografier. Jeg forstår at skabe en rød tråd i en produktion og slutte af med en wau-effekt
Jeg forsøger via mit virke at skabe overdådighed, hvorfor min virksomhed også er kraftigt inspireret af Den sidste franske dronning Marie Antoinette
Som vi siger: er der intet brød, så -spis kage!